1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Hiteltermékek
  4. MFB hitelek
  5. Új Magyarország Agrárfejlesztési Hitelprogram

Új Magyarország Agrárfejlesztési Hitelprogram

Új Magyarország Agrárfejlesztési Hitelprogramról bővebben az alábbi menüpontban olvashat.

Hitel célja:

 

A mezőgazdaság versenyképességét, a piacok megőrzését, az innovációt, a jó minőségű
termékek előállítását, az energia és költségtakarékos módszerek alkalmazását, a környezetvédelmet elősegítő beruházásokhoz kedvezményes források biztosítása, továbbá fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázataihoz kapcsolódóan kiegészítő forrás biztosítása a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban EGT3) területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások részére. A részletes hitelcélokat jelen termékleírás melléklete tartalmazza.

 

Hitel típusa:

 

Éven túli lejáratú beruházási hitel.

 

Hitelfelvevők köre

 

1., 4. hitelcél esetén: A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban KKV törvény) szerint Magyarországon székhellyel, vagy az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások amelyek:
 

- egyéni vállalkozás,
- gazdasági társaság,
- szövetkezet, vagy
- európai részvénytársaság
formában működnek, és mezőgazdasági tevékenységet folytatnak.


2. hitelcél esetén: A fiatal mezőgazdasági termelők, akik a KKV törvény hatálya alá tartozó Magyarországon székhellyel, vagy az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező vállalkozást indítanak el, és megfelelnek legalább a következő feltételeknek:

 

- 40 évesnél fiatalabbak és első alkalommal kezdenek gazdálkodni, mezőgazdasági üzem vezetőjeként;
- rendelkeznek a megfelelő szakképzettséggel és szakmai alkalmassággal;
- a gazdálkodási tevékenységük fejlesztésére vonatkozó üzleti tervet nyújtanak be.


3. hitelcél esetén: A fentiekben meghatározott KKV törvény hatálya alá tartozó, valamint KKV-nak nem minősülő magyarországi székhelyű, vagy az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező vállalkozások amelyek

 

1. 2. és 3. hitelcél esetén: az 1990. évi V. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti vállalkozói igazolvány nélkül tevékenykedő őstermelők. (A hitelfelvevők köre a továbbiakban együttesen mezőgazdasági vállalkozás)
 

MFB honlapja
Az MFB weboldalát ide kattintva érheti el.

 

Agrárfejlesztési Hitelprogram Termékleírás:

Hirdetmények