Tisztelt Ügyfelünk!

2018. május 25-től életbe lépett az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR), amely a felhasználók személyes adatainak még szélesebb körű védelmét szolgálja.
Hitelintézetünk elkötelezett az általa kezelt adatok, így a személyes adatok jogszabályoknak megfelelő kezelése mellett, kiemelt figyelemmel az adatok bizalmassága, sértetlensége és rendelkezésre állása tekintetében. A GDPR előírásaihoz igazodva a felkészülési folyamat részeként aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat, melyet weboldalunkon is közzétettünk.

Tájékoztatónk ezen linken is elérhető: Adatkezelési tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseikre a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségen állunk az érintettek rendelkezésre.

Üdvözlettel: Az Ön pénzügyi partnere.
NYUGAT TAKARÉK
 1. Kezdőlap
 2. Lakosság
 3. Megtakarítások
 4. Lakossági bankszámla lekötések

Lakossági bankszámla lekötések

Lakossági bankszámláról lehetőség van az összegyűjtött forint összeg lekötésére.

A lekötött összeg lehet:

 

 • fix kamatozású - a futamidő alatt a kamat mértéke nem változik
 • változó kamatozású
 • egyszeri - lejáratkor a tőke és kamat összege a folyószámlára kerül
 • ismétlődő - lejárat után a betét rendelkezés szerint kamattal vagy anélkül újra lekötésre kerül a hirdetmény szerinti aktuális kamattal


JAVASLAT:

 

A lakossági fizetési számlán a tulajdonos szabad pénzeszközei a számlatulajdonos erre irányuló megbízása alapján lekötött betétként kezelhető. 

 

A lekötési lehetőségek és a lekötési időtartamtól függő aktuális kamatmértékek a hatályos Hirdetményben kerülnek meghatározásra.

 

Az ügyfélnek lehetősége van az alábbi lejárati rendelkezéseket adni:

 

 • a tőke és a kamat összegének átvezetése a bankszámlára,
 • a tőke és a kamat együttes összegének lekötése azonos feltételekkel,
 • a tőke lekötése azonos feltételekkel, a kamat a bankszámlára kerül,
 • a kamatból fix összeg a bankszámlára kerül, a tőke és a kamatból a maradványösszeg lekötésre kerül azonos feltételekkel.

 

Az „azonos feltételekkel” kitétel a lejárati rendelkezésben nem vonatkozik a kamatláb mértékére, azaz az újra-lekötéskor a kamatláb az akkor hatályos „Hirdetmény”-ben foglaltaknak megfelelően alakul.

 

Természetesen az ügyfélnek lehetősége van arra, hogy a lekötés lejáratát követően új feltételekkel lekösse az így felszabaduló tőkét, illetve a tőke és a kamat együttes összegét, de ebben az esetben új betétlekötési megbízást kell adnia.

 

 

Hirdetmények