1. Kezdőlap
 2. Lakosság
 3. Lakáshitelek
 4. Kamattámogatott hitelek

Kamattámogatott hitelek

Lakástervei megvalósításához igényelje a kamattámogatott lakáshiteleink valamelyikét!

1. FIATALOK, VALAMINT TÖBBGYERMEKES CSALÁDOK KAMATTÁMOGATOTT HITELét új lakás vásárlására, építésére, illetve meglévő lakóingatlan korszerűsítésére az arra jogosult támogatott személyek igényelhetik.

 

A hitel forint alapú, és törlesztése is forintban történik. A törlesztőrészlet megfizetéséhez az állam a futamidő első 20 évében kamattámogatást nyújt.

A támogatott lakáshitelt új lakás építésére illetve vásárlására azon támogatott személynek minősülő házaspárok, élettársak vagy egyedülállók igényelhetik, akik nem rendelkeznek lakóingatlan tulajdonnal, lakáshasználati joggal, lízingelt lakással továbbá egyéb kamattámogatott hitellel. Ezen felül a kölcsönkérelem befogadásakor:

 

 • 35 év alattiak és gyermektelenek, vagy legfeljebb egy gyermeket nevelnek, vagy
 • 45 év alattiak és legalább két gyermeket nevelnek.


A támogatott lakáshitelt lakóingatlan korszerűsítésére igénylők esetében nincs életkori, illetve a gyermek számára vonatkozó megkötés.
Támogatott hitelek esetében a vonatkozó jogszabály rögzíti a maximálisan felvehető hitelösszeget és a finanszírozható ingatlan vételárát/ építési költségét.

 

A maximálisan felvehető kölcsönösszeg:

 

Új lakás vásárlása vagy építése esetén:

 

 • Budapesten és megyei jogú városokban 12,5 millió Ft
 • egyéb településen 10 millió Ft


Lakás korszerűsítése esetén 5 millió Ft

 

A maximális vételár/ építési költség összege:

 

Új lakás vásárlása vagy építése esetén a telekár nélkül számított, az áfa összegét is tartalmazó építési költségek vagy vételár maximális összege:

 

 • Budapesten és megyei jogú városokban 25 millió Ft
 • egyéb településen 20 millió Ft


Lakás korszerűsítése esetén nincs építési költséghatár.

 

2. OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATOTT LAKÁSHITELt használt és új lakás vásárlására, új lakás építésére,bővítésére, illetve meglévő lakóingatlan korszerűsítésére az arra jogosult támogatott személyek igényelhetik.

 

A hitel forint alapú, és törlesztése is forintban történik. A törlesztőrészlet megfizetéséhez az állam a futamidő első 5 évében kamattámogatást nyújt.

 

Támogatott hitelek esetében a vonatkozó jogszabály rögzíti a maximálisan felvehető hitelösszeget és a finanszírozható ingatlan vételárát/ építési, korszerűsítési költségét.

 

A maximálisan felvehető kölcsönösszeg:

 

 • új lakás vásárlása, építése esetén 15.000.000 Ft,
 • használt lakás vásárlása, bővítése és korszerűsítése esetén 10.000.000 Ft.


A maximális vételár/ építési költség összege új lakás esetén:

 

Az otthonteremtési kamattámogatással vásárolt /épített lakásnak a hitelintézet által elfogadott - telekár és általános forgalmi adó nélkül számított – bekerülési költsége nem haladhatja meg a 30 millió forintot.

 

A maximális vételár összege használt lakás esetén:

 

Az otthonteremtési kamattámogatással vásárolt használt lakásnak vételára nem haladhatja meg a 20 millió forintot.

 

 

A maximális építési költség összege bővítés esetén:

 

Az otthonteremtési kamattámogatással érintett lakás bővítésének a hitelintézet által elfogadott – általános forgalmi adó összegét is tartalmazó – bekerülési költsége nem haladhatja meg a 15 millió forintot.

 

A maximális korszerűsítési költség:

 

Az otthonteremtési kamattámogatással érintett lakás hitelintézet által elfogadott – általános forgalmi adó összegét is tartalmazó –- korszerűsítési költsége nem haladhatja meg a 15 millió forintot.
 

3. TAKARÉK 10+10 OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATOTT LAKÁSHITEL

 

2016. január 01. napjától a 3 vagy több gyermekes, egyedülálló személyek, házaspárok, élettársak, illetve gyermekvállalással legalább 3 gyermekessé váló házaspárok támogatására 10 millió Ft összegű Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel vehető igénybe, amennyiben az igénylők új lakás építésre, vagy új lakás vásárlásra a 10 millió Ft összegű Családok Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) is igénybe veszik.

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények