Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya az ügyfelek számára a mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával kapcsolatos tevékenységhez kedvezményes kamatozású és garanciadíjú folyószámlahitel biztosításával nyújt segítséget, melynek célja, hogy vállalkozók szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez jussanak.

AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA

 

Az Agrár Széchenyi Kártya a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció.

 

Segítségével a legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez juthatnak.

 

A Takarékszövetkezetnél megnyitott pénzforgalmi számlához egy nemzetközileg is elfogadott MasterCard típusú bankkártya kerül átadásra, amelynek segítségével a vállalkozások egyszerűen, gyorsan és kényelmesen felhasználhatják a rendelkezésükre bocsátott kedvező kamatozású hitelkeretet.
Az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitel felhasználható készpénzfelvétel, bankkártyás vásárlás vagy banki átutalás útján is, a vállalkozás érdekében felmerülő és elszámolható mindenféle kiadás fedezetére.

 

Igénylők köre

 

Az Agrár Széchenyi Kártyát (ASZK) minden olyan mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó (családi gazdaság vezetője), erdőbirtokossági társulat, gazdasági társaság, egyéni cég, ill. szövetkezet igényelheti, amely legalább egy éve (25 millió forint feletti hitelkeret igénylése esetén két éve) működik.

 

Fiatal mezőgazdasági termelők egy éves gazdálkodási múlt nélkül is igényelhetnek ASZK-t. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozás rendelkezzen a MÁK-tól kapott ügyfél-azonosító számmal, ne legyen lejárt köztartozása, ill. lejárt hiteltartozása, valamint megfeleljen az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció Üzletszabályzatában  meghatározott egyéb feltételeknek.

 

Igényelhető hitelkeret

 

A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelkeret 500 ezer, vagy 1 millió és 50 millió Ft között egymillió forintonként emelkedő összeg is lehet. A hitel azonnal felhasználható, és a visszatörlesztett összeg újra használatba vehető.

 

Igénylés folyamata

 

A regisztráció a Takarékszövetkezet VOSZ pontjain illetve a   Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt irodáiban történik.

 

Az Agrár Széchenyi Kártya igényléséhez szükséges dokumentumokat be lehet szerezni a fenti Irodákban, de azok akár letölthetőek az Internetről (www.kavosz.hu) is. A Regisztrációs Irodák a dokumentumokat továbbítják az Ön által kiválasztott Hitelintézet részére.

 

A likviditási problémák gyorsan megoldódnak

 

A gyors regisztrációnak és hitelbírálatnak köszönhetően Ön az igénylés benyújtástól számított 2-3 héten belül Agrár Széchenyi Kártyájával elegánsan és könnyen fizethet.

 

Kedvező kamatozás és költségek

 

  • A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő bírálati díjat (korábbi nevén „kártyadíj”) és a kezességi díj állami támogatáson felüli részét kell kifizetni.
  • A bírálati díj minden induló költséget tartalmaz, egyéb díj a hitelszerződés megkötését megelőzően, illetve a hitelkeret rendelkezésre bocsátásakor nincs.
  • A hitel valamennyi előforduló költségét és díját részletesen az Agrár Széchenyi Kártya kondíciós listája tartalmazza, amely a Takarékszövetkezet Vállalkozói hitel hirdetmény 3. számú  mellékletében található.

 

Törlesztés, futamidő

 

  • A hitel bármikor törleszthető és ismét igénybe vehető.
  • A hitel futamideje egy, kettő vagy három év lehet. Az egy évet meghaladó futamidő esetén a bank évenkénti felülvizsgálatot ír elő.
  • A hitel teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.

 

A hitel biztosítékai

 

  • Társas vállalkozások esetén kötelező biztosíték a vállalkozás legalább 50 %-os mértékű tulajdonosának/tulajdonosainak készfizető kezességvállalása. Egyéni vállalkozónál, őstermelőnél, családi gazdaságnál bármely nagykorú (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) magánszemély vállalhatja a kezességet.
  • az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezességvállalása, valamint
  • a Hitelintézet javára kiállított felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra.
  • 25 millió Ft hitelösszegig ingatlanfedezet nem kerül bevonásra, 25-50 millió Ft-os hitelkeretek esetén pedig a Hitelintézet hitelbírálatának eredményétől függően kérhető biztosítékként.

 

Bővebb információ a Hitelintézet vonatkozó Hirdetményében és Üzletszabályzatában, valamint KA-VOSZ és AVHGA Üzletszabályzatban található. (utóbbiak  a Takarékszövetkezet vállalkozói hitel hirdetmény függelékében is megtalálható)

 

A konstrukcióhoz kapcsolódó dokumentumok (igénylőlapok, nyilatkozatok, stb) a www.kavosz.hu honlapon tölthetők le.

Hirdetmények