Széchenyi Kártya

A Széchenyi Kártya kedvező kamatozású, államilag támogatott, likviditási problémákat kezelő hitelkonstrukció.

SZÉCHENYI KÁRTYA

 

Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvező kamatozású, államilag támogatott, likviditási problémákat kezelő hitelkonstrukció.

 

Széchenyi Kártya a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció. Segítségével a legalább már egy éve működő vagy akár már régóta tevékenykedő kisvállalkozások, egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, likviditási problémákat kezelő hitelhez juthatnak.

 

A Takarékszövetkezetnél megnyitott pénzforgalmi számlához egy nemzetközileg is elfogadott MasterCard típusú bankkártya kerül átadásra, amelynek segítségével a vállalkozások egyszerűen, gyorsan és kényelmesen felhasználhatják a rendelkezésükre bocsátott kedvező kamatozású hitelkeretet.
A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitel felhasználható készpénzfelvétel, bankkártyás vásárlás vagy banki átutalás útján is, a vállalkozás érdekében felmerülő és elszámolható mindenféle kiadás fedezetére.

 

Igénylők köre

 

A Széchenyi Kártya Programba tartozó hiteltermékeket minden olyan KKV igényelheti, amely egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, illetve az Üzletszabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formájában legalább egy éve (25 millió forint és a feletti Széchenyi Forgóeszközhitel igénylése esetén két éve) működik. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásnak ne legyen lejárt köztartozása, hiteltartozása, valamint megfeleljen a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

 

Igényelhető hitelkeret

 

A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelkeret 500 ezer, vagy 1 millió és 100 millió Ft között egymillió forintonként emelkedő összeg is lehet. A hitel azonnal felhasználható, és a visszatörlesztett összeg újra használatba vehető.

 

Igénylés folyamata

 

A regisztráció a Takarékszövetkezet VOSZ pontjain illetve a   Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt irodáiban történik.

 

A Széchenyi Kártya igényléséhez szükséges dokumentumokat be lehet szerezni a fenti Irodákban, de azok akár letölthetőek az Internetről (www.kavosz.hu) is. A Regisztrációs Irodák a dokumentumokat továbbítják az Ön által kiválasztott Hitelintézet részére.

 

A likviditási problémák gyorsan megoldódnak

 

A gyors regisztrációnak és hitelbírálatnak köszönhetően Ön az igénylés benyújtástól számított 2-3 héten belül Széchenyi Kártyájával elegánsan és könnyen fizethet.

Kedvező kamatozás és költségek

 

 • A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő bírálati díjat (korábbi nevén „kártyadíj”) és a kezességi díj állami támogatáson felüli részét kell kifizetni.
 • A bírálati díj minden induló költséget tartalmaz, egyéb díj a hitelszerződés megkötését megelőzően, illetve a hitelkeret rendelkezésre bocsátásakor nincs.
 • A hitel valamennyi előforduló költségét és díját részletesen a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kondíciós listája tartalmazza, amely a Takarékszövetkezet vállalkozói hitel hirdetményének 1. sz mellékletében található.

 

Törlesztés, futamidő

 

 • A hitel bármikor törleszthető és ismét igénybe vehető.
 • A hitelszerződés  lejáratot követően ismét meghosszabbítható, sőt a hitelkeret akár futamidő alatt is módosítható.
 • A hitel teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.

 

A hitel biztosítékai

 

 • Társas vállalkozások esetén kötelező biztosíték a vállalkozás legalább 50 %-os mértékű tulajdonosának / tulajdonosainak készfizető kezességvállalása.
 • Egyéni vállalkozónál bármely nagykorú (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) magánszemély vállalhatja a kezességet.
 • a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, valamint
 • a Hitelintézet javára kiállított felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra.
 • 25 millió Ft hitelösszegig ingatlanfedezet nem kerül bevonásra, 25-50 millió Ft-os hitelkeretek esetén pedig a Hitelintézet hitelbírálatának eredményétől függően, 50 MFt felett kötelezően kérhető biztosítékként.

 

Bővebb információ a Hitelintézet vonatkozó Hirdetményében és Üzletszabályzatában, valamint KA-VOSZ és a GHG Üzletszabályzatban található. (utóbbiak a Takarékszövetkezet vállalkozói hitel hirdetmény függelékében is megtalálhatóak)

 

A konstrukcióhoz kapcsolódó dokumentumok (igénylőlapok, nyilatkozatok, stb) a www.kavosz.hu honlapon tölthetők le.

Hirdetmények