Széchenyi Támogatás Megelőlegező Hitel

A Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel jellemzően a projekt befejezését követően folyósított vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál.

A Széchenyi Önerő Kiegészítő, illetve a Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitelek által kínált lehetőség a KKV-k pályázati esélyeinek növelését és a pályázatból történő beruházások sikeres, mielőbbi megvalósítását célozzák.

 

KIK IGÉNYELHETIK?

 

A Széchenyi Kártya Programba tartozó hiteltermékeket minden olyan KKV igényelheti, amely egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, illetve az Üzletszabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formájában legalább egy éve működik. Ahol az adott pályázat nem ír elő elvárt gazdálkodási múltat, ott kezdő vállalkozások finanszírozása is lehetséges. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásnak ne legyen lejárt köztartozása, hiteltartozása, valamint megfeleljen a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

 

A HITELKERET ÖSSZEGE:

 

Az igényelhető hitel összege minimum 500.000 forint, majd 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet egészen 50 millió forinting, de maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. Az igénylőnek csupán a projekt által előírt saját erővel szükséges rendelkeznie.

 

A HITEL FUTAMIDEJE:

 

A hitel futamideje maximum 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható.

 

A HITEL TÖRLESZTÉSE:

 

A hitel folyósítása számla alapján történik. A törlesztés a támogatás folyósításából történik a bank és az ügyfél közötti szerződésben meghatározott időpontban.

 

KAMAT ÉS KÖLTSÉGEK:

 

A hitel valamennyi előforduló költségét és díját a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel kondíciós listája tartalmazza, amely a Takarékszövetkezet Vállakozói Hitel hirdetmény 8 sz melléklete.

 

A HITEL BIZTOSÍTÉKAI:

 

A hitel fő biztosítéka a garanciaintézményi és a magánszemély kezességvállaláson kívül alapesetben a beruházás tárgya (de a bank a hitelbírálat függvényében attól eltérő ingóságot, ingatlanfedezetet vagy a támogatás engedményezését is kérheti.)

 

IGÉNYLÉS FOLYAMATA

 

A regisztráció a Takarékszövetkezet VOSZ pontjain illetve a   Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt irodáiban történik.

 

A Széchenyi Beruházási Hitel igényléséhez szükséges dokumentumokat be lehet szerezni a fenti Irodákban, de azok akár letölthetőek az Internetről (www.kavosz.hu) is. A Regisztrációs Irodák a dokumentumokat továbbítják az Ön által kiválasztott Hitelintézet részére.

 

Bővebb információ a Hitelintézet vonatkozó Hirdetményében és Üzletszabályzatában, valamint KA-VOSZ és a GHG Üzletszabályzatban található. (utóbbiak a Takarékszövetkezet vállalkozói hitel hirdetmény függelékében is megtalálhatóak)

 

A konstrukcióhoz kapcsolódó dokumentumok (igénylőlapok, nyilatkozatok, stb) a www.kavosz.hu honlapon tölthetők le.

Hirdetmények